bierflesje
Muffe
Paljas
Trappist
10.1%
random techno arrow down

Biernaam generator

Welkom op deze biernaam generator, speciaal voor en door bierliefhebbers gemaakt.

Genereer een leuke speciaalbiernaam

Geneer een naam voor je nieuw gebrouwen speciaalbier! Heb je net een heerlijk speciaalbiertje gebrouwen, en kan je geen leuke biernaam bedenken? Dan zit je hier goed. Met één klik op de knop genereer je een random naam voor jouw brouwsel. Het is een combinatie van woorden of woord-delen die zorgen voor een unieke biernaam. Proost!

Hoe werkt deze generator precies?

Ik zal jullie de technische uitleg besparen, maar in Jip en Janneke taal komt het neer op het volgende: Steeds als deze pagina een refresh krijgt, of als je op de "Nog een biernaam!" knop drukt, wordt er een script in werking gezet die voor jou een biernaam genereert. Het script kiest eerst het soort van samenstelling. "Een Rappe Jos" is bijvoorbeeld een ander soort samenstelling dan "De Dienaar". Vervolgens worden er random woorden of woorddelen gekozen om uiteindelijk uit te komen op een speciaalbier naam. Zelfs het soort bier, en het percentage is random.

Is dit helemaal gratis?

Ja! Er zitten geen kosten aan verbonden. Je mag gratis gebruik maken van de biernaam die is ontstaan. Let wel op: omdat deze generator volledig random is, kan het zijn dat er een naam uitkomt die al in gebruik is. Het beste kan je dan even Googlen naar jouw biernaam voordat je het als merk gaat verkopen.

Wij zouden het wel leuk vinden (niet verplicht) als je ons vernoemt, of stuur ons een mailtje met je nieuwe bierflesje!

Onze top 5 speciaalbieren

Misschien ben je benieuwd wat nou onze favoriete bieren zijn. Ook al zijn deze biernamen niet gekozen met deze generator, toch leuk om even te vermelden.
1. Tripel Karmeliet
Deze kruidige, fruitige tripel doet het altijd goed, in elke situatie. Weet je het effe niet, pak dan een Tripel Karmeliet.
2. La Trappe Quadrupel
La Trappe is sowieso een van onze favoriete bierbrouwerijen. In dit Brabantse Trappistenklooster worden de beste bieren ter wereld gebrouwen. De Quadrupel is onze favoriet, maar eigenlijk is ieder La Trappe biertje heerlijk!
3. Chimay Blauw
We gooien er nog een Trappistenbier tegenaan. Dit zijn toch de betere bieren. Chimay Blauw is een biertje met een donkerbruine kleur, en een krachtige smaak. Perfect samen met een kaasplankje!
4. Gouden Carolus Classic dubbel
Deze dubbel is heerlijk vol van smaak, met tinten van caramel en (rood) fruit. Nog even soldaat maken, zo net voor het slapen gaan.
5. Gulpener Ur-weizen
Vooruit, een zomers biertje om het af te leren! Dit tarwebier is dorstlessend en lichtbitter van smaak. Gulpener Ur-weizen is een goed alternatief voor de Witbieren.